21 Aralık 2013 Cumartesi

Fındıklı Tel Kadayıf

Malzemeler
½ kg kadayıf
4 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı fındık içi
1 su bardağı süt
250 gr. çekilmiş fındık un
1 paket krem şanti

Şurubu İçin:
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Hazırlanışı
Kadayıflar bir bez üzerinde hafif su serpilerek nemlendirilir. Bir parça kadayıf alınır ve bir fincana koyulur, üzerine çekilmiş fındık içi eklenir ve tekrar kadayıf koyularak bastırılır.
Yağlanmış tepsiye ters çevrilerek aynı işlem, kadayıf bitinceye kadar devam eder. Hafif eritilmiş tereyağı üzerine dökülür.  Orta hararetli fırında kadayıflar kızarıncaya kadar pişirilir. Hazırlanan şerbet ılık kıvamdayken, soğuk kadayıfın üzerine ilave edilir. Hazırlanan krem şanti, kadayıf dolmalarının üzerine güzel duracak şekilde dağıtılır ve birer tane fındık içi koyulur.
Şerbeti çekince servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder